Muzeul Cezar Petrescu

Cei care vor sa descopere mai multe despre viata, personalitatea si mai ales opera lui Cezar Petrescu pot vizita Muzeul " Cezar Petrescu " din Bușteni, de pe strada Tudor Vladimirescu nr 1. Scriitorul a locuit aici din 1937 pana in 1961, cu scurte perioade petrecute la Bucuresti, si tot aici si-a scris o parte din lucrarile de maturitate. Piesa de rezistenta a muzeului este cu siguranta biblioteca personala a lui Cezar Petrescu, pastrata cu grija si cuprinzand peste 10.000 de volume minutios inventariate.

Muzeul a fost inaugurat in decembrie 1967, ca o sectie a Muzeului Judetean de Istorie Prahova, si are in colectiile sale mobilier original, piese de ceramica, arta, obiecte personale, documente si arhiva familiei, manuscrise si corespondenta, medalii si diverse distinctii primite de scriitor de-a lungul timpului, editii princeps, etc. Interesante sunt cele trei sculpturi semnate de Oscar Han, dar si mica galerie de pictura, cuprinzand cateva lucrari de Jiquidi, Iser, Loewendal.

Cezar Petrescu este unul dintre cei mai importanti prozatori interbelici, un talent veritabil si un adept al stilului modernist, un veritabil grafoman cu un succes de invidiat in epoca, Cezar Petrescu nu a fost doar romancier si nuvelist, ci si un talentat traducator si chiar jurnalist, foarte apreciat si foarte temut de adversari. O voce distincta si respectata in epoca, autorul catorva romane devenite clasice, a ramas in istoria literaturii romane a secolului trecut ca un autor care a incercat - si in mare parte a reusit - sa imbine traditiile si specificul national cu un stil narativ modern si nou.

Cazare Bușteni

Casa Frida Bușteni

Casa Frida Bușteni

Casa Frida - Cazare Bușteni vă oferă cazare în condiții optime, în camere dotate cu baie proprie, televizor și acces la internet wireless.

Casa Frida se află la jumatatea distanței dintre Gara Bușteni și pârtia Kalinderu, fiind situată chiar pe drumul cel mai scurt dintre gară si Fun Park Kalinderu!
Galerie Foto
2024 Casa Frida Busteni
×